|
|
|
 |
| Название географических объектов на сванском языке |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Понедельник, 2008-03-03, 11:57 AM | Сообщение # 16 |
Статус: Offline
| CAGERA NA SVANSKOM SKALA A CAG ETO KOLIUCHKA
|
| |
|
| |
| latli | Дата: Воскресенье, 2008-04-13, 11:25 AM | Сообщение # 17 |
|
| MHLCHKHVIMMUSHVAN, SKALA NA SVANSKOM KOJ, A NE CAGERA
|
| |
|
| |
| takatsuna | Дата: Воскресенье, 2008-04-13, 1:23 PM | Сообщение # 18 |
| Вспомним песню "Далэ коджас ... " что есть "Дали в скалах ..."
|
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Понедельник, 2008-04-14, 1:17 PM | Сообщение # 19 |
| latli IA ZNAIU SHTO KOJ TOGE SKALA:=) A SHTO ZNACHIT TOGDA CAGERA?Добавлено (2008-04-14, 1:17 Pm) --------------------------------------------- latli PRO NAZVANIE CAGERA MNE MOI PROFESAR TEIMURAZ MIBCHUANI SKAZAL, IA NE PRIDUMAL,SHTO ETO OZNACHAIT SKALU: ცა̈გერ ი ჩხϩტა̈ლ ჯვინალდ თათრი ჯა̈რ ხა̈შიალა საქართველოს. ა̈მეჴედ გუშკვეშხოჲსა. ჟ'ალხორიელელი გუშკვე ხა̈ლხ ი ახობინა ლიშია̈ლ თათა̈რიშვ. ჩვათომარცხა თათა̈რ, ქათორეკანა გუშკვე ა̈დგილხენქა. ერვა̈ჲ ა̈მესედხ ზϩმშ გუშკვე ხა̈ლხ, ალმინს ჟ'ასოჭონახ ა̈გხო. ა̈მეჴედხ ცა̈გერს ი ჟ'ასალეთახ. ხა̈კვედახ ჩუ ლიგენე. მარე სურუ ლეცა̈გ ლϩმა̈რელი: მაკა̈ლი ლოქ ლეცა̈გ (\ ცაგა̈რ) ლϩმა̈რელჲ ალ ადგილ, დოვ ლოქ მა̈ჩ (\ მა̈დშ) ა̈ნშვემხ ჟი ი ქავ აჩადხ ლიცქა ეჩეხენხო. ქა̈მეჩედხ ი ეჩეხენ ასახვიახ ლეჩხϩტ. -- მაკა̈ლი ლოქ ჩხϩტა̈რ ლϩმა̈რელი ალ ა̈დგილ! მარე ეში ლეშვემ ხარახ ეჩეჩუ. ამშა̈შუნღო ლოქ ხაჟახახ ალმინს ცა̈გერ ი ჩხϩტალ. შალვა ტვილდიანი. ცხუმელილი. მ. ქალდანი. 5.IX.1958 წ.
|
| |
|
| |
| Мазалыр | Дата: Среда, 2008-05-21, 10:52 PM | Сообщение # 20 |
|
| Как верхние сваны называют Ингур? Quote PRO NAZVANIE CAGERA MNE MOI PROFESAR TEIMURAZ MIBCHUANI SKAZAL Мибчуани - твой профессор??? Передай ему, что таких шарлатанов ,как он, ещё на свет не рождалось. Пускай поскорее в гости в Абхазию приезжает
|
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Четверг, 2008-05-22, 1:55 PM | Сообщение # 21 |
| Мазалыр TI NEMNOSHKO PRISMATRI ZA SOBOI,VO PERVIX ON UGE DAVNO UMER I POTOM NE TEBE SUDIT EGO, UMNIK.KONESHNO EGO RABOTI MNOGO DISKUSII VIZIVAIUT NO TI NE IMEESH PRAVO EGO NAZIVAT SHARLATANOM.ON BIL MOIM PROFESOROM PO ISTORII DREVNOGO VOSTOKA KSTATI ON V MESTE S ARDZINBOI UCHILSA.
|
| |
|
| |
| Babuini | Дата: Четверг, 2008-05-22, 9:31 PM | Сообщение # 22 |
|
| gamarjoba ketili iyos Cemi fexi am forumze.... ukacravad da... erTi SekiTxva damebada... MHLCHKHVIMMUSHVAN, ramdeni wlis brZandebiT?
|
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Четверг, 2008-05-22, 9:59 PM | Сообщение # 23 |
| Babuini 25 CLIS VAR.
|
| |
|
| |
| Babuini | Дата: Четверг, 2008-05-22, 10:06 PM | Сообщение # 24 |
|
| MHLCHKHVIMMUSHVAN, 25 wlis da amxela ambiciebi? Seni postebi cavikitxe da Zalian gamikvirda Seni damokidebuleba sazogadod qartveli xalxis mimarT.. erT erT postSi werdi '''SeirgeT Tqven qarTveloba da SemargeT me svanoba''-o, e.i. svanebi qarTvelebi ar arian?
Сообщение отредактировал Babuini - Четверг, 2008-05-22, 10:07 PM |
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Пятница, 2008-05-23, 1:48 PM | Сообщение # 25 |
| BABUINI GER ERTI ME QARTVELEBIS CINAAGMDEG ARAFERI ARA MAQVS,ME TVITON MIREVIA QARTULI SISXLI,DA AMAZE LAPARAKIC AR MINDA,ME ISETIVE PATRIOTI VAR CHEMI QVEKNIS ROGORC NEBISMIERI,MAGRAM ME TU AR VTVLI CHEM TAVS QARTVELAD,AR NISHNAVS IMAS ROM ME MDZULS QARTVELEBI,CHEMIANEBI KVELA TAVIS TAVS QARTVELEBAD TVLIAN,UBRALOD ME ARA, DA RA VQNA...
|
| |
|
| |
| Babuini | Дата: Суббота, 2008-05-24, 2:10 AM | Сообщение # 26 |
|
| MHLCHKHVIMMUSHVAN, sadaurad Tvli Tavs? sxva erovnebis xar?
|
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Суббота, 2008-05-24, 1:52 PM | Сообщение # 27 |
| BABUINI ME UKVE VQTVI ROM CHEM TAVS VTVLI SVANAD,DA MIMACHNIA ROM SVANEBI CALKE ERIA. AR GECKINOS MAGRAM AR MAQVS SURVILI AM TEMAZE LAPARAKIS,DA TEMASAC AR EXEBA.
|
| |
|
| |
| Babuini | Дата: Суббота, 2008-05-24, 5:43 PM | Сообщение # 28 |
|
| MHLCHKHVIMMUSHVAN, ''...ME UKVE VQTVI ROM CHEM TAVS VTVLI SVANAD,DA MIMACHNIA ROM SVANEBI CALKE ERIA...''  Добавлено (2008-05-24, 5:43 Pm) --------------------------------------------- MHLCHKHVIMMUSHVAN, magi meored ar Tqva sxvagan, dagcineben aSkarad, aseve rogorc me...
|
| |
|
| |
| MHLCHKHVIMMUSHVAN | Дата: Вторник, 2008-05-27, 9:45 PM | Сообщение # 29 |
| RATOMGAC VISAC VEUBNEBI AMAS ARAVIN AR DAMCINIS,VGULISXMOB AQ MCXOVREB QARTVELOBAS. DA SRULIAD AR MAINTERESEBS TUMC ROM DAMCINON,ME CHEMI GAGEBIT VCXOVROB
|
| |
|
| |
| Bizarzar | Дата: Понедельник, 2008-11-03, 3:54 PM | Сообщение # 30 |
|
| Quote (CertiAlan) хотел бы спросить, как на сванском языке называются небольшие перевалы? На нашем языке есть слово ыфчыкъ/эвцег, которыми обозначаются такие перевалы. Не связано ли оно с каким-то сванским словом, корнем? Элемент -вцег/-вцек и т.д., встречающийся в топонимах Ц.Кавказа, происходит из осетинского афцег "перевал".
|
| |
|
|
| |